Scandinavian Mountain Men

Menu

Scandinavian Mountain Men
Recommended reading
Primitive Rendezvous
Contact
Scandinavian Fur Traders
Grade the trade
Gallery
Getting started
News (0)
Articles (65)
Calendar
Journals
Members

Related

Links
Email a friend
Vote
Create your indian name
Find injun

Primitive Rendezvous

Just nu har SMM inga planer på att arrangera Primitive Rendezvous (PR), men vi hjälper gärna till om någon annan vill. Kontakta oss för mer info.

Primitive Rendezvous arrangerades första gången 2010 som ett mer primitivt alternativ till övriga rendezvous i Skandinavien. Sedan dess har 9 träffar avverkats i bl.a. Halland, Sörmland och Värmland. Senaste träffen hölls 2021 i Västmanland.

Nedan kan ni läsa mer om Primitive Rendezvous som koncept, och vill ni se bilder från tidigare träffar finns de i vårt galleri som ni hittar i menyn till vänster.

Vad är PR?
Primitive Rendezvous. En träff i skogen för människor som vill prova på och/eller utveckla sitt intresse av att praktiskt återskapa nordamerikansk vildmarkshistoria från före år 1840. Vatten, ved och allemansrätt tillhandahålls av skogen där träffen hålls. Allt annat måste bäras/paddlas/ridas till lägret på en vända från hänvisad parkering eller ännu längre bort om man är sugen på en längre tur.

För vem? Primitivt krav
Träffen är för alla som delar intresset av att leva ut ovan nämnda historiska period, och som kommit så långt att man som grundkrav har klädsel och utrustning som kan anses primitiv (alltså historiskt inspirerat med ett absolut minimum av moderna inslag). Autenticitet är med andra ord inget krav men givetvis en önskvärd strävan.
Läs gärna Getting started som du finner i menyn till vänster för några tips och råd.
© Copyright 2006-2020 | 7697357+ pageviews since start 2006 | Sign in